aanmelden
Hartke HD508
Vier kleine speakers voor veel spreiding
Merknieuws 25-02-2019 13:41
Eigenlijk is het nog een NAMM-nieuwtje: Larry Hartke kwam naar Anaheim met een nieuwe comboversterker.

Hartke kwam naar de NAMM met de HD508. Het is een comboversterker die 500W levert aan vier speakers en deze zijn op twee manieren bijzonder. Hartke staat natuurlijk bekend om de speakers met aluminium conus, die behoorlijk fel kunnen klinken. Het merk levert ook normale papieren conussen én een hybride-tussenvorm. De HD508 heeft vier van deze hybride speakers met conussen die deels van aluminium zijn en deels van papier. Deze HyDrive-speakers zijn volgens Larry Hartke zelf een mooie combinatie van warm en fel.

De tweede bijzonderheid is dat het formaat van de speakers 8" is, terwijl we meestal 10", 12"of 15" in onze kasten en combo's zien. Samen hebben deze vier speakers een groter conusoppervlakte dan een 15", maar ze geven meer spreiding en een breder geluid. 

De Klasse D-versterker heeft verder afneembare wielen, een 3 band EQ, een Shape-knop voor vooraf ingestelde EQ-standen en natuurlijk alle nodige in- en uitgangen voor instrumenten, kloptelefoon, DI, mp3-speler en een loop voor effecten.

In de VS ligt de prijs op 700 dollar; de Europrijs is nog niet bekend.

Samson/Hartke-website