aanmelden
Gibson
Hoe nu verder?
Merknieuws 25-02-2019 11:06
In november startte Gibson opnieuw met een zak geld en een nieuw management. Op de NAMM-show spraken we met het kersverse management en we verlieten de Gibson-booth met een glimlach. Hieronder zie je waarom.

Na jarenlange geruchten over Gibson en onbegrip over de beslissingen van voormalig topman Henry J was het vorig jaar duidelijk: de gitaartak van Gibson ging best goed, maar toch waren de gitaren en bassen te duur, ze voldeden niet altijd aan de wensen van de klanten en Henry J kocht te veel bedrijven die te ver van het gitaarbouwen afstonden. Het merk gleed op de afgrond af, maar er kwam redding.

Per november is Gibson in handen van nieuwe financiers en zowel de nieuwe CEO als de financieel manager zijn gitaristen en verzamelaars van instrumenten. CEO JC Curleigh komt van Levi's en is niet je standaard zakenman, maar een gitarist, compleet met cowboylaarzen, een leren jasje en een ongeschoren kop, die weet hoe hij met een merk met een rijk verleden kan omgaan. Terwijl nieuwe topmensen vaak goude bergen beloven, was JC vanaf het begin eerlijk: 'Ik ga eerst maar eens rustig rondkijken wat we doen en wat we willen.'
Een leuk feitje: JC vertelt over een jeugdfoto van zijn moeder waarop ze een Levi's broek draagt en een Epiphone in haar hand heeft. Dan kom je uit een goed nest.

Hij vertelde ons onder meer dat er beter betaalbare instrumenten komen, dat men beter gaat luisteren naar klanten en artiesten, dat het voor winkels makkelijker wordt om dealer te worden - ook alleen van Epiphone - en dat er net als vroeger een aantal Amerikaanse Epiphones komen, waaronder bassen.

'The new guy gets it' - was dan ook de meest gehoorde kreet op de NAMM.

JC was te gast bij Thomann en hij verteld prachtig over de lange en rijke historie van Gibsin, de strubbelingen van de afgelopen jaren, nieuwe producten, de toekomst, de eigen smoel van Epiphone - Beatles, Oasis, Weller, Frampton - en het succes van Gibson op de afgelopen NAMM-show.

Onderstaand interview duurt 47 minuten, in het eerste kwartier komt het meeste nieuws voorbij, maar het is net zeker waard om - desnoods een gedeelte - te bekijken:
Gibson-website