NAMM Beursnieuws Deel 20 ISP technologies

Ellefson Beta Bass DSP

Merknieuws 18-01-2019 11:01

We kunnen het niet genoeg herhalen: Dave Ellefson redde ooit het leven van uw hoofdredacteur, dus zelfs als de man een snaar breekt zullen we dat hier melden. Gelukkig is er beter nieuws. Op de NAMM, de grootste muziekbeurs van het jaar, presenteert ISP technologies de Ellefson Beta Bass DSP.

ISP Technologies begon ooit met een gitaarsysteem onder de naam Theta Pro DSP. Er volgde al snel een basversie die Beta Bass DSP heet. Het is een compleet geluidssysteem in pedaalvorm. Het heeft een analoge voorversterker aan boord, met effecten van studiokwaliteit én een stemapparaat. ISP maakt duidelijk dat het geen modeling-pedaal is, maar een voorversterker die veelzijdiger is dan iedere concurrent. 

Ellefson speelt al met de Beta sinds 2016, maar nu werkten de Megadeth-bassist en ISP samen om een Ellefson-versie te maken met door hem bepaalde presets.
Ellefson: 'Toen ik hielp met het maken van de Ellefson Beta Bass DSP, dacht ik natuurlijk aan mijn eigen geluid, maar ook aan wat andere bassisten zouden willen hebben. Ik denk dat dit pedaal een schot in de roos is, dat direct uit de doos topgeluiden geeft, maar dat voor spelers van alle genres op maat in te stellen is.'

Met onder meer 224 presets moet dat wel lukken, denken we. Naast deze presets kun je 124 songs qua geluid voorprogrammeren met 4 patches per song. Qua effecten vind je onder meer een distortion, een compressor, een exciter, een envelope follower, een wah, een tremolo, een phaser, een chorus, een flanger, een delay, een reverb, een pitch shifter en er is een speakersimulator aan boord.

De Ellefson-versie valt op door de nieuwe kleur, zijn handtekening en negen speciale, door Dave ontwikkelde presets.

ISP-website

zoeken
zoeken