NAMM Beursnieuws Deel 21 Nordstrand en Rocket Surgeon

Short scale-bas en een preamp-pedaal

Merknieuws 19-01-2019 11:01

Carey Nordstrand is de man achter Nordstrand-elementen, maar hij doet veel meer. Op de NAMM zijn diverse producten van hem te zien.

Alles wat Carey Nordstrand aanraakt lijkt in goud te veranderen. Dat we fan zijn van zijn elementen en bas-elektronica is geen geheim, maar Carey doet veel meer. Allereerst bouwde hij bassen van hoge kwaliteit, maar mede door de drukte van zijn elementfabriek - hij levert onder meer aan Ibanez en Warwick voor de beste modellen - kun je geen bas meer bij hem bestellen. Als hij tijd en zin heeft, maakt hij een serie, waarbij de bassen dan meestal binnen en dag al verkocht zijn.

Nordstrand raakte verliefd op short-scale bassen en hij bouwde zelf een soort kopie van een obscuur model uit de jaren zestig: de Acynonix Bass. Enkele prototypes staan op de NAMM, maar dit wordt geen Amerikaanse productie. Er is een model onderweg naar Azië voor een kleine en betaalbare serie.

Hier twee foto's van een van de prototypes:





Dan zit hij ook achter Rocket Surgeon. De Starlifter Bass Preamp en DI (hoofdfoto) is een dure voorversterker in pedaaalvorm. Naast presets voor flat, vintage en modern, is er een 3-band EQ. Het pedaal is geschikt voor passieve en actieve bassen en contrabassen. 




Nordstrand-website

zoeken
zoeken