aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 14 Gibson
Gibson is terug!
Merknieuws 09-01-2019 11:53
Het grootste nieuws is misschien wel dat Gibson terug is. Vorig jaar koos het merk ervoor om alleen op de CES-techbeurs in Las Vegas te staan en niet op de NAMM. Misschien wel de laatste stuiptrekking om de niet-gitaargerelateerde producten onder de aandacht te brengen? Met een nieuw managementteam en een volle bankrekening maakt het merk een frisse doorstart en is met gitaren en bassen op de belangrijkste muziekbeurs van het jaar aanwezig.

Gibson is helemaal terug, met gezonde financiers acher zich én een nieuw magamentteam. Is het je ontgaan? Je leest het terug via deze link. Sinds november is het merk in nieuwe handen en ze trappen hun nieuwe toekomst af op de NAMM in Anaheim.

Het gaat eigenlijk best goed met de gitaarverkopen en ondanks wat missers deed Gibson het ook gewoon goed. Het waren alle aangekochte bedrijven - met onder meer studio- en consumentenelektronica - die het legendarische gitaarmerk de afgrond in duwden. In tegenstelling tot wat je op vele fora leest, was Gibson als gitaarmerk gewoon zeer gezond.
Nu alle zijtakken zijn afgestoten en met een nieuw moederbedrijf die de bankrekening weer gevuld heeft, kan Gibson dus weer fris naar de toekomst kijken.

Qua bassen verwachten we weinig nieuws. Gibson gaf al eerder aan voorlopig alleen met de SG Bass, de Thunderbird (hoofdfoto) en de EB (vier- en vijfsnarig) door te gaan. Het merk speelt daarmee misschien wel terecht op veilig. De T-Bird en de SG zijn weer terug naar de oude 3-puntsbrug - waarschijnlijk was bruggenbouwer Babicz een slachtoffer van het noodlijdende Gibson - en de T-bird heeft de normale, zwarte elementen, die niet splitbaar zijn.


Foto: de SG Bass heeft de oude brug terug.


Foto: de EB is voor liefhebbers van een moderner uiterlijk. De bas is ook vijfsnarig leverbaar.

Of Epiphone met nieuws komt? We houden het voor je in de gaten!

Gibson-website
Epiphone-website