aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 13 Morley
Schakel tussen versterkers met deze Morley's. En waar is de NAMM nu?
Merknieuws 09-01-2019 11:15
Gebruik je meerdere versterkers? dan is dit misschien handig! Pedalenexpert Morley komt met Pro-versies van de ABY- en ABC-schakelaars. En is de NAMM nu in LA of niet?

We hebben het voor het gemak altijd over LA, maar eigenlijk is de NAMM in het plaatsje Anaheim, waar alles verder in het teken staat van Disneyland. Het is onderdeel van groot-LA, dat in totaal net zoveel inwoners heeft als Nederland. Je kan Anaheim (of LA, met alle studio's en muzikanten) met recht het hart van de Amerikaanse muziekinstrumentwereld noemen, want het ligt tussen plaatsjes als Santa Ana, Fullerton en Corona. Rickenbacker komt uit Santa Ana, G&L uit Fullerton, Fender ook, maar dat is vind je nu in Corona. San Luis Obispo, waar Music Man huist, ligt iets ten noorden van LA. Check de kaart eens en je snapt dat dit een relatief klein en bijzonder gebied is. De grote editie in Anaheim wordt de winter-NAMM genoemd. Dan is er ook nog de zomer-NAMM
Maar nu terug naar de producten.

Morley
De Pro-versies van Morley zijn bedoeld om meerdere versterkers aan te sturen. Bij de ABY splits je je bassignaal naar A, B of beide. Bij de duurdere ABC, splits je je signaal naar A, B, C of welke combinatie dan ook: A, B, C, ABC, AC, AB en BC.


Foto: De ABY. Beide pedalen werken op een 9V-batterij of op een adapter.

De kastjes zijn onder meer voorzien van een ground lift-schakelaar, speciale Ebtech-trafo's, stille schakeling en de polariteit is om te keren. De oude Morley's waren zeer plat qua bouw, waardoor ze ingebouw op het pedalenbord soms lastig in te trappen waren. Morley heeft de behuizingen nu wat hoger gemaakt. 


Foto: de duurdere ABC heeft zeven schakelstanden.

De Europrijzen zijn nog niet bekend, maar afgaande op de dollar, moet je ongeveer denken aan € 200,- voor de ABY en zo'n € 80,- meer voor de ABC.

Morley-website
Warwick-website