aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 12 Schecter
Doorlopende halzen en Fishman-elementen.
Merknieuws 09-01-2019 10:32
Schecter komt met diverse nieuwe bassen naar de NAMM in Anaheim: een voorstadje van LA. Het meest opvallend is de SLS Elite-serie met doorlopende hals en Fishman-elementen.

De Schecter SLS Elite Bass (hoofdfoto) is gebaseerd op de SLS-gitaar. De bassen in de serie vallen op door een afgeslankte, Fender-achtige bodyvorm, gemaakt van mooie houtsoorten, en een doorlopende hals a la Rickenbacker en Thunderbird. De SLS is als vier- en vijfsnaar leverbaar en alle bassen hebben een body van moerasessen, een top van gevlamd esdoor en een doorlopende hals van esdoorn, walnoot en padauk. De satijnafwerking van de hals geeft het een lekker ingespeeld gevoel. 

Ook de hardware en elektronica is top. We zien onder meer Fishman Fluence Bass Soapbar-elementen, een topkam van Graph Tech, 24 roestvaststalen frets en stemmechanieken van Grover.


Foto: de SLS-serie ziet er prachtig uit.

Er is al een Evil Twin-gitaar, dus er moest ook een basversie komen. Deze wijkt vooral af van de bovenstaande bassen door een matzwarte afwerking, Romeinse cijfers op de toets en bindingen om body, hals én kop. Qua uiterlijk is de bas vooral bedoeld om aan te spreken in de metalwereld of basspelende docenten Latijn.


Foto: een beetje docent oude talen gaat glunderen van de mooie Romeinse cijfers.

De Schecter J-4 ken je al van onze test. Klik hier om deze nog eens te lezen. Er zijn nu nieuwe kleuren en een vijfsnarige versie. Hieronder zie je de J-serie, die duidelijk is afgeleid van de Fender Jazz Bass:

Schecter-website
Voerman-website