aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 11 ESP
Maar liefst 13 nieuwe bassen van ESP/LTD
Merknieuws 07-01-2019 16:01
Als je alle versies bij elkaar optelt, komt je op 13 nieuwe bassen van ESP/LTD. Lucky Number 13, zullen we dan maar zeggen: rock n' roll! We nemen alles natuurlijk met je door.

ESP/LTD toont altijd diverse maffe bassen op de NAMM-show, maar het merk komt ook met dertien productiemodellen.

De eerste nieuwkomer is de LTD FBJ-400 (hoofdfoto). Dit is een meer betaalbare versie van Frank Bello's signature-bas. Je weet wel: van Anthrax. De bas heeft een mahonie body, een esdoorn hals, met daarop een toets van ebbenhout. De opvallende bas wordt geleverd in matzwart met rode bindingen, en rode, passieve EMG-elementen. Niet voor de dikke, onopvallende bassist achterin dus.
Anthrax? Bello doet meer. Lees via deze link alles over Frank's nieuwe band Altitudes & Attitude, die hij samen met Dave Ellefson oprichtte!

None More Black
De AP-4 Black metal is de eerste bas in de LTD Black Metal Serie. De matzwarte bas met zwarte hardware en zwart logo is behoorlijk 'Precision', maar wijkt af door een enkel EMG 35CD-element en een Babicz FCH-4-brug. Het kan niet zwarter dan deze bas: none more black Spinal Tap zou trots zijn.


Foto: geen zwarte frets? Een gemiste kans.

De normale AP's zijn nog meer Fender. Zowel we vier- als de vijfsnarige versie is nu in Pelham Blue leverbaar en de meer betaalbare AP-204 in wit. De AP-4 en AP-5 vallen op door Grover-stemmechanieken, een Babicz-brug en elementen van EMG.


Foto: pelham Blue en de kop in kleur. Een plaatje!

Waaierfrets, oftewel fanned frets. Multi-scale worden deze bassen ook wel genoemd, omdat de mensuur per snaar anders. is. De B-1004 en B-1005 zijn nu gemaakt van duurzamer hout. De body's zijn van moerasessen met een topje van ziricote. Verder zien we Gotoh-stemmechanieken, Hipshot-brugdelen en Big Splits van Nordstrand. De schuine elementpolen staan opeens anders en deze elementen passen visueel dan ook prima op de bassen!


Foto: De B-1004 met vier snaren. 

We scream for a Stream!
De LTD Stream-serie is terug. De Thunderbird-achtige bassen hebben geen body met hoogteverschillen meer - zie deze test van de vorige Stream - maar een vlakke body, met afschuining voor de bovenarm. De bassen zien er nu iets vriendelijker uit en we zien onszelf er wel op spelen!
De Stream-1004 en -1005 hebben een 'burled' esdoorn topje op een body van moerasessen, een Hipshot-brug en elementen van EMG. De goedkopere Stream-204 en -205 zijn ook meegegaan in het nieuwe bodyontwerp.


Foto: de luxe versie van de Stream...


Foto: ...en de betaalbare, met vijf snaren. De nieuwe body ziet er goed uit!


ESP-website
Sound Service-website