aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 7 Cort
B4 met een nieuwe toets
Merknieuws 07-01-2019 13:24
Bij Music Man gaan we op gerichten af, Fender lanceerde haar nieuwe serie noodgedwongen al in december en Ibanez komt traditiegetrouw op 1 januari met al haar nieuws. Andere merken wachten echt op de NAMM zelf of de dagen ervoor. En Cort? Die geeft ons een sneak preview van de B4.

Voordat we met Cort verder gaan, nog even dit:

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over palissander (rosewood) en bubinga, terwijl het simpel is: je mag altijd reizen met je gitaar of bas, terwijl je binnen Europa ook gewoon instrumenten mag verkopen of kopen. Het wordt anders als je buiten Europa handelt. Instrumenten vanaf 2017 worden af-fabriek geleverd met certificaat, terwijl je er voor oudere instrumenten zelf een moet aanvragen. Voor fabrikanten was dit een flinke kostenpost en steeds vaker wordt er op duurzamer hout overgestapt, dat natuurlijk goed is. CITES – Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora – ziet in dat de muziekwereld zeer klein is vergeleken met bijvoorbeeld de meubelwereld en er wordt eind mei gestemd over een uitzonderingspositie voor muziekinstrumenten, die 90 dagen daarna in zou kunnen gaan. Zijn we straks van alle certificaten af? We houden je op de hoogte.

Maar terug naar Cort:Voordat dit nieuws bekend werd zijn veel fabrikanten gaan zoeken naar alternatieve, meer duurzame houtsoorten voor palissander en dat is natuurlijk een goede zaak. Cort vernieuwt de B4 met een toets van roasted maple, oftewel geroosterd esdoorn. In de meeste gevallen worden halzen of toetsen iets stijver door verhitting omdat de harsen in het hout harder worden. Hoe het klinkt en wat de verdere specs zijn weten we niet; We kregen slechts een sneak preview met foto's van Cort, die we nu met jou delen.

Cort-website
Musik Meyer-website
Cites-website