Fender Traditional Midnight Precision Bass

Limited run in zwart en goud.

Merknieuws 13-11-2018 17:05

Fender FSR MIJ Traditional Midnight '60s Precision Bass, heet 'ie officieel, hoewel het kan zijn dat we de volgorde een beetje door elkaar hebben gehusseld. De bas is gelimiteerd gebouwd, nog steeds leverbaar en er komt meer!

Fender lanceert drie modellen met de aanduiding Traditional Midnight voor de naam: een Tele, een Strat en voor ons een Precision. Qua specs kunnen we kort zijn, want de P is zo P als het maar zijn kan en het heeft een basswood body.

De bas wijkt af door de zwarte body met zw/w/zw-slagplaat en de gouden hardware. Van het laatste zijn wij hier niet zo'n fan, maar smaak verschilt en eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het toch wel een mooi plaatje is.



Fender meldde dat de serie meteen uitverkocht is, maar deze week kwamen we in Nederland - bij Max Guitar - nog een van de bassen tegen. Daarnaast heeft Fender aangegeven dat er begin 2019 nieuwe exemplaren komen. De MIJ (*) geeft aan dat de bassen in Japan zijn gemaakten de prijs zit rond de € 1.100,-

Fender-website


 
(*) Fender-liefhebbers praten vaak over MIA, MIM, en CIJ/MIJ. Dat staat respectievelijk voor Made in America, Made in Mexico, Crafted/Made in Japan.

zoeken
zoeken