Sire 2nd Generation

Veel vernieuwingen bij Marcus Miller's Sire

Merknieuws 08-11-2018 11:17

Of je het nu als 'Sie-re' of 'Saa-jur' uitspreekt: in een korte tijd is het merk Sire niet meer weg te denken uit basland. Het is bijna ongelooflijk hoeveel waar je voor je geld krijgt en nu krijgen alle bassen ook nog eens een aardige upgrade.

Sire noemt de nieuwe bassen 2nd Generation en we zochten puntsgewijs voor je uit wat er allemaal verandert. 

Elementen
De elementen van de V7, V7 Vin, V9, P7 (hoofdfoto), M7 en V3 zijn in samenwerking met Miller opnieuw ontworpen. Door nieuwe magneten en windingen is het geluid helder en meer gedefinieerd. Daarnaast zijn de elementen voorzien van het Sire x Marcus Miller-logo.

Toets
De V7, P7 en M7 krijgen een ebben toets in plaats van een van palissander. Volgens het merk valt de bas daarmee in een luxer, duurder segment. Over het verschil in geluid wordt niet gerept.

Toetsrand
Alle modellen krijgen gerolde, oftewel afgeronde randen langs de toets. Dit speelt natuurlijk een stuk comfortabeler en het voelt alsof de bas al jaren bespeeld is.

Halsafwerking
Vanaf nu worden alle halzen voorzien van een satijnafwerking. Ook dit voelt meer ingespeeld en minder kleverig aan dan een glansafwerking.

Batterijvakjes
Enkele modellen krijgen een houten klepje over de batterijen. Dit is iets dat ons geen verbetering lijkt. Op de foto's zien we namelijk dat de 'snelle wissel'-vakjes zijn vervangen door een klepje met vier schroeven. Laat onze redacteur Remus - een fervent voorvechter van snelle batterijwissels - het maar niet horen!

Chroom
Meer chroom is altijd beter. Enkele viersnarige modellen hadden een verchroomde kap in de doos, die vergelijkbaar is met die van de aloude Jazz Bass en de Fender's signature van Miller. Er is nu een iets bredere versie die met de vijfsnarige versies wordt meegeleverd.

Serienummer
Hoe je kunt zien of je een 'nieuwe' of een 'oude' hebt? Alle serienummers van de 2nd Generation-bassen beginnen met 2N.

Je kunt alle veranderingen per model via deze link lezen en zien.


Foto: een deel van de veranderingen.


zoeken
zoeken