GR Bass

Nu ook in Nederland

Merknieuws 05-11-2018 10:29

GR is een relatief nieuw merk in Nederland. De versterkers van het Italiaanse merk lagen al even bij Edwin van Huik's Bass Connection in de winkel en sinds kort is er een importeur: The Music Alliance. De versterkers hebben enkele aparte eigenschappen.

Over het merk GR is weinig bekend en we zien vooral Italianen als endorser. Toch zie je het merk steeds vaker op beurzen, podia en in winkels en The Music Alliance zal er ongetwijfeld voor zorgen dat we het merk vanaf nu steeds vaker in de Benelux tegenkomen.



GR is een afkorting van de naam  van de bouwer, Gianfranco Rizzi, en zijn filosofie is dat de versterkers vooral de pure sound van de bas moeten weergeven. Momenteel levert het merk zeven tops, tien baskasten en nog eens zes combo's. Op enkele van de producten zien we leuke vondsten, zoals een 9V-uitgang, dat tot op vijf pedalen van stroom kan voorzien, een totale bypass van de equalizer, een LED-strip dat als tuner werkt, Speakon-uitgangen waar ook een jack in past - waarom is dit nog geen standaard op álle amps? - en een uitschakelbare ventilator: handig met opnemen.

De Pure-amps hebben zelfs totaal geen toonregeling:



GR-website

TMA-website

 

zoeken
zoeken