aanmelden
Music Man voor Joe Dart
Vulfpeck-bassist gaat vreemd
Merknieuws 01-10-2018 17:10
'On Fender Bass: Joe Dart!' Dat is wat je hoort als je een concert van Vulfpeck bijwoont. Dat gaat veranderen, want Ernie Ball's Music Man is bezig met een eigen model voor Joe.

Joe Dart van Vulfpeck staat al lang op ons interviewlijstje, maar tot nog toe is dat niet gelukt. De aanhouder wint, dus we blijven ons best doen. Als we hem spreken hebben we alvast een nieuw onderwerp, want de verstokte Fender-speler stapt over op Ernie Ball's Music Man. Op de instagram-pagina's van zowel Joe als Music Man verscheen een foto van de Vulfpeck-bassist met een bijzondere StingRay.


Foto: Joe en zijn Music Man. Bron: instagram

Bij de foto's staat 'dat er wat nieuws komt' en dat de bas momenteel live geprobeerd wordt - zie de video hieronder. Dat is dubbel bijzonder. Niet alleen is Joe een vaste Fenders-speler, maar Music Man had ook nog nooit een echte signature bas. Ondanks spelers als Tony Levin, Flea, Gail Ann Dorsey, Louis Johnson en Pino Palladino - om er maar een paar te noemen - verscheen alleen de Big Al Bass en er komt er binnenkort een St. Vincent Bass. Beide zijn gebaseerd op een gitaarmodel en vernoemd naar een gitarist(e).

De bas voor Joe doet ons wat denken aan de laatste Fender Flea Jazz: een simpele body, zonder slagplaat, met een enkel Music Man-element. De Flea heeft een 18V systeem, terwijl deze bas helemaal passief lijkt. Zou de knop voor volume of toon zijn? Of zit er wel actieve elektronica in, met wat afstelknopjes in ruimte voor de elektronica aan de achterzijde? Zodra we iets horen, ben jij de eerste die het weer van ons hoort.

Hieronder hoor je wat Joe allemaal kan met de EBMM:Video: en zo klinkt dat.

Music Man-website
Vulfpeck-website