aanmelden
Orange's Terror Bass is terug!
De terugkeer van een moderne klassieker
Merknieuws 01-10-2018 11:30
Orange Amps heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwe Terror Bass versterker, een getweakte reincarnatie van de originele Terror Bass versterker, die uit productie was genomen.

Het regelpaneel van de Terror Bass lijkt sterk op dat van zijn populaire voorganger. Het enige verschil is de toevoeging van een clean-schakelaar. Binnenin bevindt zich een 500-watt hybride basversterker met een buizenvoorversterker en een transistoreindversterker.

Volgens Orange is het resultaat een geluid dat vergelijkbaar met hun vlaggenschip-basversterker de AD200. De nieuwe amp heeft als extra voordeel dat de gain vroeg in de inputtrap getemperd kan worden om meer headroom te creëren voor een smooth, clean geluid.  

De Terror Bass levert 250 watt via een 8-ohm baskast of de volledige 500 watt via twee 8-ohm kasten. Om te voorkomen dat de versterker zichzelf ‘pijn’ doet als hij te hard gaat in deze 4-ohm configuratie is er een ingebouwde limiter aanwezig.

Tot slot helpt een Pad Switch bassisten om de ingangsgevoeligheid af te zwakken met maximaal 6 dB, waardoor het de perfecte versterker is voor zowel actieve als passieve bassen.

Technisch directeur van Orange, Adrian Emsley, legt uit. 

Info:
Orange Amplification
High Tech Distribution