aanmelden
Peavey Max Bass Combo's
Nieuws van de Summer-NAMM
Merknieuws 09-07-2018 12:32
Op de Summer-NAMM in Nashville gaf Peavey een 'sneak preview' van de nieuwe combo's die eind van het jaar leverbaar worden. De nieuwe Max-serie heeft wat leuke eigenschappen.

Peavey Europa heeft nog geen informatie voor ons beschikbaar. Dat komt pas als de versterkercombo's officieel gelanceerd worden in september of oktober. Via de facebookpagina van Peavey konden we toch wat specs achterhalen.

De Max-combo's komen in vijf modellen: een 1x10", een 1x12", een 1x15", een 2x10" en een compacte 2x8" waarbij de speakers boven elkaar staan. Opvallende punten zijn de grijze kleur en de grille die bovenaan afgerond naar achter loopt. Dit is niet slechts een designgrapje. De speakers zijn onder een hoek in de behuizing geplaatst, waardoor de combo's als het ware als monitor kunnen dienen, zonder dat er een afgeschuinde achterzijde nodig is, zoals we bij diverse andere merken zien. Het geluid komt automatisch meer op je af, wat ideaal is op compacte podia en in kleine oefenruimtes.Kosmos
De grotere modellen zijn voorzien van een speakeruitgang voor de aansluiting van een extra baskast en er is extra aandacht besteed aan de DI-uitgang die een perfect en ruisloos signaal moet geven. 

Voorts heeft Peavey gebruik gemaakt van het eigen Kosmos-systeem, dat ook los verkrijgbaar is als 19"-rekapparaat voor studiogebruik. Het systeem is, heel kort gezegd, een digitaal systeem dat extra subharmonieën toevoegd voor een mooier, dikker en zoeter laag.
We melden ons als er meer te melden is over de bijzondere nieuwe serie.

Peavey-website