aanmelden
Vernieuwde Squier-bassen
Nieuws van de Summer-NAMM
Merknieuws 09-07-2018 11:32
Naast het nieuws van moeder Fender, wat je elders op deze website kunt lezen, is er ook nieuws van het goedkopere broertje Squier. De Jazz Bass werd aangepakt. Hieronder lees je de details.

Squier introduceerde op de Summer-NAMM in Nashville twee nieuwe varianten op de aloude Jazz. Drie zelfs, als je de vijfsnaar als apart model ziet.


Contemporary Jazz
De normaalste van het stel is de Contemporary Jazz Bass. De bas verschilt in uiterlijk niet van andere J's, maar dit keer is de kop in de kleur van de body gespoten. Daar houden we wel van! Denk er een stel verchroomde kappen bij en je bent helemaal vintage. De J heeft vernieuwde elementen met keramische magneten. We zien verder de bekende smalle C-hals met een radius van 12" en de standaard knoppenwinkel. We hebben het hier al vaak over de CITES-eisen gehad en we zien sinds begin vorig jaar steeds minder palissander (rosewood) op instrumenten. Voor deze Squier werd gekozen voor Indian Laurel, wat zich laat vertalen als Indisch Laurier. Qua uiterlijk en qua geluid zal dit houtsoort dichtbij palissander liggen.


Contemporary Jazz HH / HH V
De tweede Jazz wijkt meer af van het origineel. De Contemporary Jazz Bass HH en HH V hebben Squiers eigen SQR humbuckers met eveneens keramische magneten. De HH's hebben een actief circuit met bediening voor hoog en laag. De actieve matzwarte en matwitte (hoofdfoto) Squiers's hebben een esdoorn toets en volgens het persbericht klinken de bassen 'hi-fi'. Door het ontbreken van het vertrouwde verchroomde bedieningspaneel zien de bassen er opvallend 'high end' uit.De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar we hebben wel de dollarprijzen voor je. De standaardversie gaat in de VS voor $349 de deur uit, de HH voor $399 en de vijfsnarige versie kost $429.

Squier-website