Spector Bantam

Short Scales van Stuart

Merknieuws 19-02-2018 11:19

Short scale-bassen zijn in en of dat een hype is of niet, mag je zelf bepalen. Steeds meer merken wagen zich echter op deze markt en op de NAMM zagen we bijvoorbeeld de nieuwe Dorchester van Godin. Maar ook Spector komt nu met een bas met een korte hals.

Short scales zijn van alle tijden en natuurlijk kun je in de blogsectie de mening van uw hoofdredacteur over deze korte basjes lezen. Het blijft een feit dat grote namen als Bill Wyman (The Rolling Stones - Fender Mustang Bass), Jack Bruce (Cream - Gibson EB-3), Paul McCartney (The Beatles - Höfner 500/1), Rinus Gerritsen (The Golden Earring - Danelectro Longhorn), Frank Kraaijeveld (The Bintangs - Danelectro Longhorn), Andy Fraser (Free - Gibson EB-3) en Mani (Stone Roses / Primal Scream - Rickenbacker 3000) allemaal met een korte bas speelden. 

De meeste short scales vind je in het goedkopere segment, hoewel er ook steeds meer kwaliteitsbassen komen met een mensuur van 30". We denken dan aan de hierboven genoemde Dorchester, de Guild Starfire Bass, de Chowny SWB-1 (zie komende editie van De Bassist), sommige RockBassen van Warwick en de Fender JMJ Mustang. Ook Stuart Spector waagt zich nu op dit terrein.



De nieuwe Bantam is een viersnarige short scale-bas met het typische, ergonomische en bekende Spector/NS-ontwerp. Door de uitgeholde elzen body, met quilted esdoorn top, weegt de bas net iets boven de 3kg. Lekker licht dus. Qua elektronica en elementen deed Stuart boodschappen bij EMG. De bas heeft EMG 35 DC-elementen en een actieve 2-band EMG BTS-voorversterker. Voorts kunnen we melden dat de bas linkshandig leverbaar is en dat het met een luxe gigbag komt.

In de VS kost de standaardversie ongeveer 1.800 dollar en we denken/hopen dat dit ook de europrijs zal zijn. Importeur Voerman vertelde ons nog niet te weten wanneer de bassen leverbaar zullen zijn.

Voerman-website
Spector-website

zoeken
zoeken