aanmelden
NAMM-nieuws
Splitscreen-app voor bandfilmpjes.
Merknieuws 11-01-2018 11:20
Op YouTube zie je het wel vaker; een filmpje waarbij één persoon alle instrumenten van een song inspeelt of diverse mensen op diverse plekken op aarde, die samen een nummer brengen. Dit kan nu heel makkelijk met een nieuwe, gratis app van Roland. Voorlopig is deze er alleen voor iPhone en iPad.

Het is niet per se basnieuws, maar wel leuk nieuws voor ons muzikanten. De nieuwe 4XCAMERA-app van Roland is een iOS-app die het makkelijk maakt om muziekvideo’s te creëren met één tot vier performances verdeeld/opgesplitst over het beeld. Alles begint bij het vastleggen van één video-performance in de app. Die opname wordt de leidraad. Zing vervolgens over die eerste opname, of speel er een volgend instrument over. Na de eerste opname kun je nog tot drie bijkomende opnames toevoegen; waarbij je telkens nieuwe elementen toevoegt. Tijdens het performen wordt het geluid opgenomen via de ingebouwde microfoon van het mobiele apparaat, of via een aangesloten audio-opnametoestel.

Met alleen 4XCAMERA en een iPhone of iPad is het een koud kunstje om je creativiteit vast te leggen en je videoperformances naar een hoger niveau te tillen. En door videoprojecten van 4XCAMERA te delen via de cloud, kunnen meerdere muzikanten de app gebruiken om van eender waar ter wereld hun performances toe te voegen aan jouw songs!

4XCAMERA is beschikbaar als gratis download via de App Store, en ondersteunt in zijn basisversie tot twee performances. Een upgrade naar alle functionaliteiten is beschikbaar via een kleine in-app aankoop.

Roland-website
Ga naar je app-store voor de download. Het is niet bekend of er een Android-versie op stapel is.