aanmelden
NAMM-nieuws
RockBass Corvette Taranis en Infinity
Merknieuws 09-01-2018 21:10
Ook Warwick's meer betaalbare zus RockBass heeft nieuws, in de vorm van een Corvette Taranis en een Infinity. Het is de eerste keer dat deze klassieke Warwick-bodyvorm als Rockbass verkrijgbaar is.

De Infinity is al jaren een bekend model van Warwick en nu is er een RockBass-versie, die waarschijnlijk rond de 1000 euro gaat kosten. De bas heeft een rood-elzen body met een toplaag van gevlamd esdoorn. De hals is eveneens van esdoorn, met een wengé toets, en het geheel is in de body geschroefd.

De Infinity heeft wat Warwick normaal gesproken - maar nu niet - de Jazzman-configuratie noemt: een Music Man-stijl humbucker bij de brug en een Jazz-enkelspoelselement bij de hals. De laatste valt op door de grote magneetpolen en de eerste is met een mini-schakelaar schakelbaar tussen parallel, serie of enkelspoels. Qua knoppen vind je een volumeknop, een balansknop en een 2band EQ: aparte draaiknoppen voor hoog en laag dus. De bas wordt geleverd met een gigbag en is linkshandig, rechtshandig, gefret, fretloos, als vier- en als vijfsnaar leverbaar. Qua kleur kun je kiezen tussen naturel en transparant zwart.Corvette Taranis
Ook de Corvette Taranis is nieuw. Deze bas heeft dezelfde hals en constructie als de Taranis, maar een body van essen. De elektronica is weer gelijk aan bovenstaande bas, maar dit keer wordt de snaartrilling opgevangen door twee EMG C35-elementen, die a la de $$-instrumenten van Warwick/RockBass dicht bij elkaar geplaatst zijn. ook deze RockBass wordt in een gigbag geleverd en is er alleen in een viersnarige, satijnzwarte versie.

Warwick-website