aanmelden
NAMM-nieuws
Warwick Idolmaker Bass
Merknieuws 09-01-2018 20:42
Warwick toont op de NAMM van 2018 een geheel nieuw model: de Idolmaker. 'Nieuw' is misschien niet helemaal het juiste woord, want zustermerk Framus heeft sinds enkele jaren de Idolmaker-gitaar. Dit is een model dat samen met Stevie Salas ontwikkeld is en die bespeeld wordt door onder meer Stevie zelf en Bon Jovi-gitarist Phil X.

Als gitaar was hij er dus al, maar vanaf nu is er dan de Idolmaker Bass. In tegenstelling tot de gitaar heeft de bas een wengé hals met een toets van hetzelfde hout, die samen in een mahonie body zijn geschroefd in plaats van gelijmd

De Idolmaker wordt voorlopig alleen geleverd in de German Pro Series, oftewel de Teambuilt Series. We praten hier dus over een serieus, met de hand, in Duitsland gebouwd instrument met een adviesprijs van 3000 euro. Daar krijg je wel wat voor terug.De Idolmaker Bass heeft lekker dikke, verchroomde MEC Vintage Humbuckers, die we kennen uit de Single Cut Star Bass - de normale Star Bass heeft enkelspoelers - en deze kunnen met twee mini-schakelaars in serie-, parallel- of enkelspoelsmodus gezet worden. Je hebt dus veel geluidsopties. Qua draaiknoppen vind je een volumeknop (uittrekken voor passieve modus), een balansknop voor de elementen een actieve 2band EQ: regeling voor hoog en laag dus.

Voor een Warwick heeft de bas weinig frets: 20. Deze zijn, zoals altijd, van hard nikkelzilver. De tweedelige brug is typisch voor het Duitse merk. Op de afbeelding is een vijfsnarig exemplaar te zien, maar we gaan er vanuit dat de bas er ook met eentje minder leverbaar is. Over de leverbare kleuren en andere opties is nog niks bekend, hoewel de bas in een zeer luxe gigbag wordt geleverd.

Warwick-website