aanmelden
NAMM-nieuws
Sire Marcus Miller - nu nóg voordeliger!
Merknieuws 08-01-2018 17:32
We brachten je eerder het nieuws al dat Markbass met een signatureversterker voor Marcus Miller komt. Marcus komt zelf ook niet met legen handen naar de NAMM, want er komen nog voordeligere versies van zijn Sire Marcus Miller-bassen.

Vriend en vijand zijn het er over eens: de Marcus Miller-bassen van Sire bieden wel erg veel waar voor hun geld. Voor minder dan 500 euro heb je de V7: een Jazz Bass, gebouwd van goede houtsoorten (elzen) en met uitgebreide elektronica, die op 18V werkt, en snaren die bij de brug door de body lopen. Vorig jaar kwam daar ook een P-model bij en er waren al meer boetiek-achtige bassen leverbaar.

Het kan echter nog goedkoper. De V3 (hoofdafbeelding) is ook een J-model, maar nu met een mahonie-body, snaren die door de brug gaan, maar met vergelijkbare actieve elektronica, die waarschijnlijk op 9V werkt. Ondanks het andere bodyhout en de snaren die niét door de body gaan is het lastig te zien waarop Sire beknibbeld heeft. Deze bas komt op de markt voor een prijs die enkele tientjes onder de 300 euro ligt! Wil je een vijfsnaar? Dat kan ook, maar dan betaal je ongeveer 350 euro. De bas komt in zwart, wit, rood en sunburst.

De nieuwe, moderner vormgegeven M2 heeft twee soapbar humbuckers en ook deze komt in de winkel voor een bedrag net onder de 300 euro. Ook deze bas komt in diverse kleuren en we verwachten dat beide modellen in februari leverbaar zullen zijn.


Foto: de M2 heeft een modernere vormgeving dan de op de Fender-bassen gebaseerde modellen.

Sire heeft nog geen linkshandige of fretloze modellen bekendgemaakt van de V3 en M2.

Sire-website