aanmelden
Dingwall en Rikkers in de prijzen
Met D-Bird met Nederlands tintje
Merknieuws 14-12-2017 11:56
In De Bassist #39, januari - maar 2017, las je alles over Rob van der Loo en zijn Dingwall. Deze bas viel onlangs in de prijzen bij onze Britse collega's. Rikkers behaalde een mooie twee plaats.

In de januari-maart 2017-editie van De Bassist, die je hier kunt bestellen, kon je alles lezen over Rob van der Loo en zijn bijzondere Dingwall. De D-Bird werd ontwikkeld door het team van Sheldon Dingwall en is een combinatie van de klassieke Gibson Thunderbird en de zogenaamde waaierfrets, of fanned frets, waar het Canadese Dingwall groot mee is geworden.

Als beste basmagazine van de Benelux, durven we het aan om onze collega's in Engeland even te noemen. De Canadees-Nederlandse D-Bird werd namelijk verkozen als 'Beste Gefrette Bas' van boven de £2500. Gefeliciteerd, Sheldon en Rob!
Als je kijkt heeft het lijstje nog een Nederlander en wel op positie twee, dus ook felicitaties aan Ferdinand Rikkers!

Ro van der Loo ken je ongetwijfeld van zijn band Epica. Als je de editie met zijn interview én het achtergrondverhaal over de Dingwall niet hebt, hun je hem hier dus bestellen. In het achtergrondverhaal lees je alles over het hoe en waarom van fanned frets.

Rikkers-website
Dingwall-website