aanmelden
Darkglass vernieuwt zijn pedalen
De B3K en B7K zijn nu verkrijgbaar in Versie2.
Merknieuws 30-10-2017 09:56
Darkglass is in een relatief korte tijd niet meer weg te denken uit basland. Bij zowel groten der aarde als bij lokaal spelende bassisten zie je vaak de zwarte doosjes van het Finse merk op het pedalenbord. Er is veel nieuws van het merk, maar we trappen af met de V2's

 

Tien jaar na de lancering van de B3K en de B7K brengt het Finse Darkglass de tweede versies hiervan uit. De analoge basoverdrives behouden hun warme en punchy sound, maar hebben nu extra tonale opties. Zo geeft de mid boost-schakelaar zes decibel extra om beter door de mix heen te komen. De Grunt-schakelaar zorgt voor meer lage frequenties zodat de toon verzadigd klinkt zonder te clippen. Op de B7K V2 zijn een vier-bands EQ en schakelaars toegevoegd om de middenfrequenties met twaalf decibel te verminderen of te boosten. Daarnaast zitten er aansluitingen voor xlr, DI en een parallelle output op.

De adviesprijzen bedragen € 299 voor de B3K V2 en € 399 voor de B7K V2)De lijst Darkglass-gebruikers is bijna eindeloos, maar je vindt de Finse doosjes terug op de pedalenborden van onder meer Foo Fighter Nate Mendel, Troy Sanders, Paul Turner van Jamiroquai, Tony Levin, Rob van der Loo, Bootsy Collins, Dave Swift, Justin Meldal-Johnsen, Amos Heller van Taylor Swift, Juan Alderete en Liam Wilson. Zo ongeveer iedereen die in De Bassist heeft gestaan dus!

Importeur Musifacts
Darkglass-website