De Gier Lowlander

De Thunderbird geperfectioneerd?

Merknieuws 16-10-2017 13:20

De internationaal gerenommeerde gitaarbouwer Sander de Gier komt na maanden van research met de Lowlander: zijn take op de fameuze Gibson Thunderbird. Volgens De Gier is het vooral een eerbetoon aan de Dondervogel en zijn wat er problemen van het origineel opgelost

Sander de Gier's BeBop is razendpopulair over de hele wereld en vele grote namen spelen met zo'n bas. De laatste jaren neigde hij steeds meer naar de vintage-hoek en veel bassen kregen dan ook op oude Fender-kleuren gebaseerde 'custom colours' mee, al dan niet met een ietwat verweerde look. 



Door zustermerk Volt, raakte Sander in de band van de Firebird-gitaren en de Thunderbirdbassen en nu komt hij na maanden van research - zelfs de '76 van uw hoofdredacteur werd minutieus opgemeten - met de Lowlander. Volgens De Gier is de Lowlander een eerbetoon aan en zijn interpretatie van de T-bird. Een doel was om de zogenaamde neck-dive van het origineel te voorkomen en de kans op een nekbreuk te voorkomen. Daarnaast wilde hij het algehele speelcomfort verbeteren, maar ook de traditionele sound bewaren, hoewel de Lowlander iets veelzijdiger zal zijn.



Het resultaat is de Lowlander, een geheel eigen take op de Tbird. Qua specificaties behoudt de bas de originele 34-3/8"-mensuur en de doorlopende hals, maar De Gier gebruikt Spaans cederhout voor hals en body, Lollar T-bird-elementen, slimmer geplaatste bandknoppen, lichtgewicht stemmechanieken en natuurlijk is er veel op wens aan te passen. Wil je weten hoe hij klinkt? Scroll naar beneden voor de demovideo met Michel van Schie.



De bas is alleen rechtstreeks bij De Gier te bestellen. De prijs begint bij 2895 euro, maar je krijgt 500 euro korting als je in 2017 een bestelling plaatst. Waar wacht je dus op?

Ga direct naar de Lowlander

Contact:
Sander de Gier
info@degiergitaarbouw.nl
Website De Gier





zoeken
zoeken