aanmelden
The Rickenbacker Electric Bass: 50 Years as Rock's Bottom
Tweede, uitgebreide editie nu verkrijgbaar
Merknieuws 03-10-2017 17:49
Enkele jaren geleden schreef Paul Boyer het eerste boek over Rickenbacker-bassen en het werd gelijk een standaardwerk. Er ontbrak wat info, er kwamen meer foto's beschikbaar en Rickenbacker kwam met nieuws. De hoogste tijd om een tweede editie uit te brengen met zestien extra pagina's dus.

Paul D. Boyer is een Amerikaanse Rickenbacker-basexpert en -verzamelaar en hij werkte jarenlang aan de eerste editie van het boek The Rickenbacker Electric Bass: 50 Years as Rock's Bottom. Het boek werd een standaardwerk en bevat alle info die je nodig hebt om een Rickenbacker-kenner te worden. Maar er was meer. Voor de tweede druk besloot Boyer het boek up-to-date te maken.

Met de aanschaf van de '2nd Edition' krijg je zestien extra pagina's:

- Twee extra pagina's over de 4005
- Twee extra pagina's over de 4003
- Twee extra pagina's over de 4003S
- Een nieuw hoofdstuk van vier pagina's over special orders
- Zes pagina's over aparte modellen

Verder krijg je 34 nieuwe foto's, waaronder Geddy Lee met Rickenbacker, de beroemde James Kirkland Blue Bloy Bass, een linkshandige Tuxedo en de fretloze 4003S/5, meer info over de W- en SW-modellen ('Walnut', weet de kenner nu) en er zijn wat foutjes uitgehaald.  

Natuurlijk zit er nog steeds een Nederlands tintje aan het boek. Zo zie je bassen of voormalige bassen van de Nederlandse verzamelaars en bekenden van De Bassist Bert Heitling en Peter 'Rickenbacker Farm' Boer. Uw hoofdredacteur staat er in met een foto met zijn voormalige '73 Mapleglo 4001 die inmiddels is ingeruild voor de witte '78 ex-Dexy's Midnight Runners-bas.

Het boek is via de meeste bekende boekensites te bestellen.