Supro komt met basreeks

Huntington-modellen hebben 'Gold Foils' en piezo

Merknieuws 14-07-2017 12:57

In ons NAMM-verslag van afgelopen januari, meldden we al dat Supro met bassen zou komen. Een half jaar verder introduceert het merk drie bassen op de zomer-NAMM. De drie wijken van elkaar af door de hoeveelheid elementen.

Het merk Supro is niet lang geleden nieuw leven ingeroepen, eerst als versterkermerk, maar op de winter-NAMM van 2017 waren de eerste gitaren te zien. Er werd ons al verteld dat er bassen aan zouden komen en deze zijn er nu!



De Huntington is short scale (met 30" is de snaarlengte zo'n 10cm korter dan een gemiddelde 34"-bas) en heeft een gelijmde hals. Het uiterlijk is gebaseerd op de Ozark uit de jaren '60. Opvallend zijn de zogenaamde Gold Foil-elementen, die de laatste jaren razendpopulair onder gitaristen zijn geworden. Dit zijn athentieke replica's van de origine Clear-Tone-elementen die vroeger in de Supro Violin, Taurus en Pocket Bass zaten. Deze enkelspoelslelementen zouden volgens Supro een breed geluid, met veel laag en weinig ruis moeten geven. Een piëzo-element in de brug, voor meer akoestische geluiden, is een optie op elke bas. Deze is dan inschakelbaar via een kantelschakelaar of push/pull (afhankelijk van het model) en de toonknop werkt als balans tussen piezo en de magnetische elementen.



De serie bestaat uit de Huntington I, II en III, waarbij het getal voor de hoeveelheid Gold Foils staat en die met diverse houtsoorten leverbaar zijn. De I heeft een middenelement, de II heeft er een bij de hals bij voor extra dikke sounds en eventuele ruisonderdrukking. De II is ook als fretloze piëzobas verkrijgbaar. De III heeft als enige standaard een piëzo-element in de brug en maar liefst drie Gold Foils, met alle drie een eigen volumeknop.



Is er ook slecht nieuws? Nee, maar we weten nog geen prijs en of ze in Nederland geleverd gaan worden

Hoe dat klinkt? We vroegen Doug/dUg Wimbish en Chris Chaney of ze even een deuntje voor jullie wilden spelen:


 Supro-website

zoeken
zoeken