aanmelden
Mustang Bass voor JMJ
Justin kiest voor 'Road Worn'
Merknieuws 14-07-2017 11:47
In de huidige uitgave van De Bassist vragen we of de 'normale' Mustang terug kan komen. Onze gebeden zijn redelijk verhoord, want Fender komt met een signature Mustang voor niemand minder dan Justin Meldal-Johnsen.

In DB #40 praat Peter Peskens over Justin Meldal-Johnsen (JMJ voor vrienden) en zijn short scale-sound in zijn Basplaat en in DB #41 vragen we Fender of de Mustang met normale elementen terug mag komen. Onze gebeden zijn verhoord!

Dit najaar komt Fender met de limited edition JMJ Road Worn Mustang Bass. JMJ's signature 'Stang is gebaseerd op zijn eigen '67 Daphne Blue Mustang, met prachtige 'lollipop'-stemmechanieken, en heeft de duimsteun op de 'jaren '70'-plek. Road Worn wil zeggen dat de bas kunstmatig verouderd is. De prijs is nog onbekend, maar we verwachten dat deze bas, net als alle andere Road Worns, in Mexico gebouwd zal worden.


JMJ met zijn originele '67er.

Justin Meldal-Johnsen is een veelgevraagde sessiebassist, livebassist en producer, die onder meer met Beck, Garbage The Mars Volta, Dixie Chicks, Dido, Goldfrapp, Air, Nine Inch Nails en Charlotte Gainsbourg werkte. Ooit intervieweden we hem voor zusterblad Musicmaker, toen De Bassist nog niet bestond. Hoogste tijd om hem weer eens te benaderen?


JMJ met zijn originele Mustang in de studio


Nieuwe Fender's van de Summer Namm voor Harrison, Hendrix en JMJ.

Fender-website