aanmelden
KHDK Abyss
Baspedaal van Metallica-gitarist
Merknieuws 10-07-2017 13:54
Metallica-gitarist Kirk Hammett (KH) riep enkele jaren geleden, samen met David Karon (DK), het effectmerk KHDK in het leven. Gitaristen konden al genieten van de Dark Blood en Ghoul Screamer en nu bedienen ze de bassistenwereld met een drive.

Het nieuwe boetiekpedaal van KHDK Electronics heet Abyss en houdt je oorspronkelijke sound in tact, terwijl het drive toevoegt. Het levert een warme buizenboost en een subtiele, knisperende overdrive, die perfect is voor ritmepartijen. Om te garanderen dat basgitaristen net genoeg overdrive aan hun cleane klank kunnen toevoegen, ontwierp Antonin Salva, de hoofdingenieur van KHDK, een pedaal met twee afzonderlijke circuits. Deze circuits verdelen het signaal over twee paden: een pad voor dynamiek en klankkleur en een pad voor overdrive, met een volle klank en een krachtige punch. Wanneer de twee signalen opnieuw samenkomen, klinkt het eindresultaat rijker en krachtiger.

Karon: 'De verdeling in twee circuits is een uniek kenmerk van de Abyss. Vandaar ook zijn naam. We stelden ons een onderwaterkloof voor, een afgrond met iets donkers en krachtigs dat ons opwacht in de diepte.. ...wellicht hebben we de laatste tijd iets teveel H.P. Lovecraft gelezen.'
Dit idee is terug te vinden op de behuizing van de pedaal: een onderwaterlandschap, uitgewerkt in ultramarijn en oceaanblauw.Kirk Hammett, oprichter van KHDK, voegt nog toe: 'Ik heb gewerkt met de beste basgitaristen ter wereld. De Abyss is een eerbetoon aan hun toewijding en passie bij het nastreven van de ultieme klank.'

Alessandro Venturella van Slipknot laat ons horen hoe het resultaat klinkt:

 

De winkelprijs van de Abyss zit iets boven de €200 en via onderstaande link lees je waar je het pedaal kunt verkrijgen of proberen: 
www.khdkelectronics.com/dealers