aanmelden
Music Man Cutlass & Caprice
Jubilerend Music Man pakt uit met twee passieve bassen
Merknieuws 08-07-2017 12:07
Music Man bestaat alweer ruim veertig jaar. Voor het jubileum kwam het merk met een gelimiteerd uitgegeven heruitgave van een van de prototypes. Vlak daarna verraste Music Man de baswereld met twee geheel nieuwe instrumenten die natuurlijk door ons werden getest.

De confetti van het jarige Music Man was nog nauwelijks opgeveegd of het kwam met nog meer nieuws in de vorm van twee geheel nieuw ontworpen, passieve bassen. Onlangs testte Cas Oomen, zelf bassist bij het razendpopulaire Rondé, deze Caprice en Cutlass:

'De Music Man Caprice Bass is een dijk van een instrument. De bas is met zorg gebouwd. Alles voelt aan zoals het aan moet voelen. Hij klinkt goed en speelt als een trein,' was zijn lovende conclusie.

Klik hier voor de test van de Music Man Caprice uit De Bassist 40, april-juni 2017.

De introductie van de Music Man Cutlass Bass:Met zijn actieve elektronica was de Music Man StingRay de eerste in zijn soort: je zou het de eerste moderne bas mogen noemen. Het is dan ook moeilijk te geloven dat het merk en deze bas vorig jaar hun veertigjarige jubileum vierden. Aan de hand van bekende spelers dook De Bassist in het verleden van het merk en Music Man trakteerde de wereld op Old Smoothy: een gelimiteerde heruitgave van een van de protypes van de StingRay, waarbij de vier snaren tussen vijf elementpolen lopen. Klik hier voor het achtergrondartikel over 40 jaar Music Man.

40 jaar Music Man – Een interview met Sterling Ball:Joe Dart van Vulfpeck speelt op de originele Old Smoothie: