aanmelden
Höfner 500/1 Green Line
Mileuvriendelijke Beatlebas
Merknieuws 30-06-2017 11:06
Höfner komt met een vioolbas waarbij er zo weinig mogelijk plastic en bedreigde houtsoorten worden gebruikt: De Höfner 500/1 Green Line.

Begin dit jaar kwamen palissander (rosewood) en bubinga op de CITES-lijst van bedreigde houtsoorten. Vooral palissander wordt veel gebruikt in bas- en gitaarland en veel merken zoeken naar alternatieven.

Höfner gaat nog een stapje verder. De Green Line-serie bestaat al twintig jaar, maar het bevatte alleen klassieke gitaren. De H500/1-HGL is het eerste elektrische instrument in de reeks. Höfner probeerde het iconische uiterlijk te behouden, maar bijna al het plastic is vervangen door hout, of in het geval van de stemknoppen door metaal. Denk dan aan het halspenplaatje, het hielplaatje, slagplaat, bindingen en elementringen. De ebben-brug is vervangen door een exemplaar van walnoot en de toets is gemaakt van een composiet, dat het normale palissander-exemplaar vervangt, terwijl je wel dat specifieke geluid behoudt. In plaats van vervuilende lak is de bas in de was gezet. Mocht je bas beschadigen dan is dit ook nog eens makkelijk bij te werken.

Höfner-website