aanmelden
De Epiphone Jack Casady is 20!
Speciaal jubileummodel van de JCS
Merknieuws 01-05-2017 10:48
In De Bassist #39 en Gitarist #314 hebben we aandacht besteed aan de Epiphone Jack Casady, middels een uitgebreide test. 20 jaar na het verschijnen lijkt de holle bas alleen maar in populariteit te stijgen. Epiphone heeft het ook door en komt met een speciaal jubileummodel.

De Epiphone Jack Casady Signature Bass, oftewel JCS, bestaat 20 jaar en is 'still going strong'. In onze magazines Gitarist en De Bassist beweerden we zelfs dat de bas inmiddels een klassieker is.

'Met Mani, Andy Lewis van Paul Weller, Jasja J. Offermans van Indian Askin, Brian Ray van Paul McCartney en Ivo Severijns van Waylon 'ontdekten' veel binnen- en buitenlandse pro-spelers de afgelopen jaren de JCS,' schreven we, maar deze lijst is natuurlijk langer.Technisch wijkt de 20 jaar jonge JCS, niet af van zijn sunburst, gouden, zwarte, witte en koninklijk blauwe voorgangers, maar er zijn zeker wat leuke zaken te vertellen over de bas. Uiterlijk valt hij vooral op door de wijnrode kleur, die misschien wel een knipoog is naar de rode Guild Starfire's die de Jefferson Airplane-bassist ooit bespeelde. Onder de doorschijnende, rode lak zien we een prachtige tekening in het hout. Deze gevlamde top zorgt ervoor dat de uitstraling van de bas net iets chiquer is.Verder wordt de bas geleverd met een speciale gigbag, een lederen gitaarband (beide met speciaal logo) en een door Jack zelf ondertekend en genummerd certificaat.

Met een adviesprijs van €749, is dit model ook nog eens zeer scherp geprijsd.

www.epiphone.com