aanmelden
Vanderkley Spartan
Nieuwe topversterker uit Nederland
Merknieuws 13-04-2017 11:02
Met de nieuwe Spartan komt de Friese bouwer Vanderkley met een eenvoudig bedienbare opvolger van de razendpopulaire Aurora.

Vanderkley is wereldwijd vermaard om speakerkasten en versterkers en de opvallende, rode producten vind je op het podium bij grootheden als Scott Devine, Jeroen Vierdag, Wyzard en Serge Bredewold. Dat het topbasmerk Fodera zijn instrumenten in de showroom over een Vanderkley laat horen, zegt misschien nog wel meer.

Toen Marc Vanderkley vorig jaar aankondigde te stoppen met de Aurora, schrokken we, maar waren we ook benieuwd naar de opvolger. En die is er nu! De Spartan is een compacte en eenvoudige versterker, die vijf kilo weegt en slechts 9 x 30 x 23 cm meet. Beide outputs leveren 800W op 4 ohm. Vooral de bediening is heerlijk overzichtelijk. Bij de instrumentingang kun je kiezen voor een mutestand of een stand met -18dB voor actieve bassen. Daarna zijn er draaiknoppen voor Low, Low Mid, Mid, Mid High en High die allemaal tussen de 14 en 18dB toevoegen of weghalen. Een volumeknop laat je de 800 watts in toom houden. Achterop vind je natuurlijk alle nodige aansluitingen.

De Spartan is binnenkort leverbaar en natuurlijk zullen we er een aan de tand voelen in ons magazine!

www.vanderkleyamp.nl