aanmelden
Italia Maranello Cavo Bass
Als Gretsch Italiaans was...
Merknieuws 04-04-2017 10:39
Het Britse Italia maakt gitaren en bassen die soms doen denken aan maffe Italiaanse modellen uit de jaren '50 en '60, soms aan klassiekers van de bekende Amerikaanse merken, maar vaak is het een wonderlijke mengeling van beide. Trev Wilkinson,de man achter het merk, brengt ons nu de Maranello Cavo.

Italia is een Brits merk, dat zijn op Italiaanse en Amerikaanse leest geschoeide bassen in Azië laat bouwen. Snapt u het nog? Ach, het maakt niks uit: een mooie bas is een mooie bas en dat is de nieuwe Cavo zeker. 

De Cavo is een nieuwe variant in de Maranello-serie. Het heeft een mahonie-body met grote holle kamers, die zichtbaar zijn door de zeer eigen f-gaten, die je wel kent van de Italia waar Nicky Wire (Manic Street Preachers) vaak op speelt. De bas is door de halfholle body licht en met de korte mensuur (30") is het een zeer comfortabele bas.

Hoewel de body en brug een beetje 'Gibson' uitstralen, zie we vooral veel Gretsch terug in deze bas. De Italia Toaster-elementen doen denken aan Filter'Trons en de knoppen met logo zijn duidelijk geïnspireerd op het Amerikaanse country-merk.

De bas heeft deze week zijn debuut op de Musikmesse in Frankfurt am Main, waarna het aan de klant wordt aangeboden voor 799 Britse Ponden, mét tas en in rood of groen. Wat de europrijs wordt, is nog onbekend.