aanmelden
Marcus Miller by Sire komt met nieuw model
De eerste foto's van een P-model zijn gespot
Merknieuws 27-03-2017 12:39
Na het ongelooflijke succes van de Jazz-achtige Marcus Miller by Sire V7 en de meer boetiek-achtige M3 en M7 komt er nu een vierde model, gebaseerd op de 'good old' Precision.

Sire-bassen lijken soms te mooi om waar te zijn en we zoeken nog steeds naar de 'catch': wat is er niet goed aan de bassen? Wellicht zijn er betere pre-amps, duurdere bassen hebben ongetwijfeld hardere frets, maar feit blijft dat Sire zeer goede bassen levert voor een zeer lage prijs. De instrumenten vonden dan ook snel hun weg naar veeleisende bassisten, van conservatoriumstudent tot pro.

Op facebook zagen we een foto voorbijkomen van een nieuw model, waarvan de naam nog niet bekend is. De bas is duidelijk gebaseerd op de Fender Precision, maar het is voorzien van de eigen Sire-kop en een extra Jazz-element. Ook de brug is typisch Sire en net als de V7 kan de bas passief geschakeld worden; er is dan een aparte toonknop voor de passieve stand.

Op de foto's zien we halzen van esdoorn en palissander, allen met een chique blokinleg. Of er een vijfsnaar komt of een versie met alleen een split-P is niet bekend, maar we denken dat basland er een mooie, betaalbare PJ bij heeft! Natuurlijk melden we ons als er meer bekend is.
www.sire-usa.com