aanmelden
Fender 2017 American Professional Series
Nieuwe serie vervangt de American Standard Series
Merknieuws 05-12-2016 10:34
Fender kondigt voor 2017 de American Professional Series aan. In de serie zien we Telecasters, Stratocasters, Jazzmasters en Jaguars met vintage looks, maar met specs (denk aan een Mustang-brug op een Jazzmaster) die de speler aanspreekt. Natuurlijk zijn er ook bassen. Hieronder lees je alles over de vernieuwde Precision en Jazz.

De American Standard Series, niet te verwarren met de Standard Series die in Mexico gebouwd wordt, is sinds jaar en dag de instapserie qua in de VS gebouwde Fenders. In de nieuwe Professional Series zien we instrumenten met vintage looks, maar met specificaties voor de veelspelende muzikant. De 2017 American Professional Series is wel een mond vol, dus Fender houdt het qua modellen op de toevoeging  American Pro.

De American Pro Precision is links- en rechtshandig in zwart, wit en sunburst verkrijgbaar, terwijl rechtshandigen ook kunnen kiezen voor een vijfsnaar en een prachtige 'anique olive'. Qua halzen is er keuze tussen palissander en esdoorn. De nieuwe V-Mod-elementen combineren een hoog uitgangsvolume met een vintage klank. De hals is gemodelleerd naar die van een fijne '63 P, met satijnafwerking, zodat je hand makkelijk over de hals glijdt. De frets zijn smal een hoog, de brug is van het Hi-Mass-type en de stemmechanieken zijn breder aan de bovenkant en smaller aan de onderkant, zodat je snaren naar beneden worden geleid. Ten slotte kunnen we melden dat Fender een nieuw type koffer heeft ontwikkeld.

De Jazz deelt veel van de specificaties, maar het heeft een moderne C-hals, V-Mod-Jazz-elementen en het is als viersnaar ook fretloos verkrijgbaar. Verder zien we ook hier vier- en vjfsnarige modellen en een variant voor linkshandigen. Naast wit, sunburst en zwart heeft de Jazz de kleur Sonic Grey als unieke kleur.

De exacte prijzen en de exacte leverdata zijn nog onbekend, maar we gokken dat de serie in januari op de NAMM haar officiële debuut zal krijgen.

www.fender.com