aanmelden
MXR Sub Octave Bass Fuzz
Dunlop/MXR toont nieuw pedaal op Bass Player Live
Merknieuws 24-10-2016 10:13
Kleinere, specialistische evenementen worden steeds belangrijker in basland. Zo kiezen fabrikanten er steeds vaker voor om producten te lanceren op kleine beurzen als Bass Player Live in LA en de London Bass Show in Londen, in plaats van op de enorme NAMM en de tanende Musikmesse.

Afgelopen weekeinde vond Bass Player Live in LA plaats. Een van de nieuwe producten daar, was de MXR Sub Octave Bass Fuzz. Het pedaal is nog niet officieel geïntroduceerd, maar aan de knoppenwinkel kunnen we veel afleiden.

Het pedaal, in standaard Dunlop/MXR-grootte, heeft vier grote draaiknoppen voor Gain, Fuzz, Octave en Dry. Met de eerste regel je, vrij logisch, de gain, met de tweede de hoeveelheid fuzz, met de derde de hoeveelheid van het octaaf omlaag en met dry bepaal je hoeveel van je originele bassignaal doorgaat naar je versterker. Boven de draainkoppen zien we een kleine drukknop, die vermoedelijk het type of kleur van de fuzz bepaald.

Met drie kleine draaiknopjes regel je respectievelijk hoog laag en een midboost en met twee voetschakelaars bepaal je of je fuzz, octave of beide wil.

Natuurlijk houden we je op de hoogte over meer nieuws rondom het nieuwe pedaal.

www.jimdunlop.com