aanmelden
IK Multimedia Modo Bass
Twaalf iconische bassen voor 300 euro
Merknieuws 21-10-2016 10:22
IK Multimedia leverde al enkele basgitaren in modeling-vorm. Met het Modo-pakket krijg je echter twaalf zeer bekende bassen, die op werkelijk iedere manier zijn nagebootst... … en meer!

Modo Bass van IK Multimedia is een pakket met modeling-software van de meest gebruikte bassen. In tegenstelling tot het samplen van geluiden, worden de sounds van deze bassen na uitgebreide analyse door software nagebootst. Dit heeft als voordeel dat het pakket qua bestandgrootte stukken compacter is. Het bedrijf leverde al enkele basmodellen en ze zijn het merk dat de officiële modeling-software van versterkers van Fender en Ampeg mag leveren – Dit vertrouwen van deze grote merken zegt wel iets over de kwaliteit.

IK nam twaalf van de meest gebruikte bassen: in het softwarepakket vind je een '60s Fender Precision Bass met elzen body, een '70s Precision Bass met een essen body, een '70s Jazz Bass met een elzen body, een moderne J met een essen body, een Gibson EB-0, een Music Man StingRay 5, een Rickenbacker 4003, een Yamaha RB5, een Höfner 500/1 vioolbas, een Gibson Thunderbird, een Ibanez Soundgear en een Warwick Streamer. Ieder detail van de bas is opgemeten en geanalyseerd, want iedere bas klinkt natuurlijk anders door vorm, hout, halsconstructie, brug, tuners, elementen, et cetera.

Als je een bas gekozen hebt, wat al lastig is met zoveel keus, is werkelijk alles aan te passen. Je kunt qua sound kiezen voor vingers, plectrum of slappen, de kracht van je aanslag, de richting van je aanslag, palm-muting, slides, opdrukken, de hoek waarin je je snaar raakt, de dikte van het plectrum, de standen van je toon- en volumeknop, maar ook het type (round of flat), dikte, materiaal en zelfs de leeftijd van de snaren! Natuurlijk is de snaarhoogte ook instelbaar. Wat dacht je anders? Om het nog mooier te maken kun je uit twintig elementen kiezen, die je kunt combineren per bas. Zonder dremel, hakbijl, boor en soldeerbout zet je dus zo een Fender P-elementen in je EB-0, a la Mike Watt of twee Jazz-elementen in je Rickenbacker a la Roger Glover. Dan kan er nog een piezo-elementje onder je brug bij, actieve elektronica versus passief. Dat je ook nog kunt kiezen uit diverse basversterkers, -kasten en -effecten is een mooie extra. We zullen niet zeuren dat er geen Bass VI, Mustang en Danelectro te kiezen zijn.

De prijs van het pakket is €299,-, maar als je al eerder software van het merk hebt gekocht met een waarde van €99,- of meer,dan krijg je honderd euro korting en als je snelbestelt, gaat er nog 50 euro vanaf.

www.modobass.com

Demo's vind je hier:

www.modobass.com/audio

www.modobass.com/video