aanmelden
Electro-Harmonix Bass Clone
EHX brengt basversie van de Small Clone
Merknieuws 07-10-2016 14:16
Het Amerikaanse EHX blijft bassisten verrassen met goede, bruikbare en vooral betaalbare effectpedalen. De nieuwste telg is de Bass Clone, waarbij het circuit gelijk is aan de gitaarversie, maar waarbij de mogelijkheden voor bas zijn geoptimaliseerd.

De Bass Clone is de basversie van de Small Clone van Electro-Harmonix. En voor wie helemaal onbekend is met dit merk: Het is een choruspedaal, een effect dat vooral bij bespelers van fretloze bassen populair is.

Het circuit van de nieuweling is nagenoeg hetzelfde, maar de basversie heeft enkele bijzondere eigenschappen, die handig zijn voor ons bassisten.

Het meest opvallende is dat er meer controle is over het effectsignaal. Naast draaiknoppen voor Depth en Rate, is er een crossover-schakelaar, dat de lage tonen uit het effectsignaal haalt. Je combineert dus eigenlijk je 'droge' laag, met een effect op het hoog, waardoor de definitie van je signaal beter zou moeten zijn. Het pedaal heeft draaiknoppen voor hoog (Treble) en laag (Bass), waarbij de basknop je droge signaal bepaalt en de ander het gehele signaal.

We zijn benieuwd en we hebben reeds een testexemplaar besteld.

www.ehx.com