aanmelden
Rickenbacker 4003 Noir
Een nieuwe kleur met Nederlands voorbeeld?
Merknieuws 22-09-2016 10:19
De Nederlandse Rickenbacker-verzamelaar Bert Heitling liet zelf een Rickenbacker 'S' (zonder binding) door Gun Guitars in Haarlem in een matte donkergrijs spuiten, en daarop kwam een zwarte slagplaat. Rickenbacker's nieuwe 4003 Noir heeft wel een binding, maar verder lijkt het een broertje van Bert's stealth-bas. Toeval?

We moeten er altijd een beetje om lachen. Op de website van het Amerikaanse Rickenbacker kun je kiezen tussen 'recent news' en 'old news'. Het meest recente nieuws is bijna drie jaar oud, het tweede artikel nog vier jaar ouder en het derde bericht komt weer drie jaar daarna. We durfden niet te kijken hoe oud het 'old news' was. Wat moet het heerlijk zijn om perspromotor bij Rickenbacker te zijn.

Maar er is dus nieuws, ook al staat het helemaal niet op de site. De Rickenbacker 4003 is er nu in Noir-uitvoering. En Noir is Frans voor zwart, maar dat wist je wel he? Technisch is deze 4003 gelijk aan iedere andere 4003, dus ook aan de onlangs door ons geteste, bindingloze 4003S. De bas is echter voorzien van een ebben toets wat het geluid iets zal beïnvloeden.

Wat er wel anders is aan de bas, is vooral cosmetisch. We zien een matzwarte body, met een zwarte slagplaat. Ook de hardware is zwart, net als het halspenplaatje. De ebben toets draagt natuurlijk bij aan het uiterlijk en hierbij willen we Nigel Tufnel van Spinal Tap citeren:

'It's like, how much more black could this be? And the answer is none. None more black.'

Opvallend zijn de geblokte binding, de aparte stip-inleg en de nieuwe halspenplaat. Zullen we dit gelaserde ontwerp ook bij andere Rickenbackers terugzien? Of Rickenbacker naar de bas van Bert heeft gekeken, zullen we nooit weten en er is slecht nieuws: Rickenbacker maakt er maar 25.

www.rickenbacker.com