aanmelden
Squier Gary Jarman Signature Bass
Geheel nieuw model voor Cribs-bassist
Merknieuws 19-09-2016 14:47
Gary Jarman is de bassist van The Cribs. Voor zijn tweelingbroer Ryan maakt Squier nu een speciale gitaar en Gary kreeg een bijzondere bas.

The Cribs is al jaren een topband, die je helaas nooit op pakweg 3FM of Radio 2 hoort. De Amerikaanse band was in het nieuws doordat ze tijdelijk met Johnny Marr van The Smiths speelden. Bassist Gary Jarman wordt nu geëerd met zijn eigen Signature Bass.

De Gary Jarman Signature Bass heeft verder geen modelnaam en dat is apart. De lange body is typisch Fender, maar afwijkend van de andere modellen. We zien wel veel eigenschappen van andere Fender-bassen terug, zoals een controlepaneel van een Fender Mustang Bass, de kop van een Tele Bass, het element van een Precision en dat typische vingersteuntje die oude Fenders hadden. Opvallend is de mensuur. Met 32" zit deze bas tussen de long scale P en J (34") en de short scale Mustang en Musicmaster (30") in. 

De kleur heet Ocean Turquoise en wij vinden het een plaatje. Jij? De prijs is nog onbekend, maar wij gokken op een adviesprijs van ongeveer €385,-  en een winkelprijs die daar een paar tientjes onder zal liggen.

Www.fender.com