aanmelden
TC Electronic Sub 'N' Up
Smack my pitch up
Merknieuws 03-05-2016 16:41
Het Deense TC Electronic lanceert een octaver, die wel eens gevoelige klap kan uitdelen aan de makers van populaire octavers als Dunlop/MXR en Electro-Harmonix. Het apparaatje heeft namelijk wat fijne vondsten.

Sub 'N' Up, heet de nieuwe octaver van TC Electronic. Het pedaal is voorzien van een mini-schakelaar (akkoorden of 'old skool' enkele noten) en vier draaiknoppen. Met de klok mee beginnen we met de Dry-knop. Hiermee bepaal je hoeveel droog signaal en hoeveel octaafsignaal je naar je versterker stuurt. Dan volgt de UP-draaiknop, waarmee je het octaaf omhoog bepaald. De Sub 2 brengt je signalen twee octaven naar beneden en de Sub 'gewoon' een octaaf. 

Dan is er ook nog eens het geheime wapen met de naam TonePrint. De vaste lezer van De Bassist weet dat dit een systeem is waarbij je via een app op je mobiele telefoon, effectinstellingen naar je pedaal stuurt... ...via het element van je bas. In dit geval kun je allerlei freaky, van effecten voorziene octaaftonen inladen, om jouw eigen geluid te maken.

Hoe het werkt? Check het filmpje van TC:


www.tcelectronic.com