aanmelden
Babicz FCH-Z
Een Babiczbrug voor alle Fenderbassen
Merknieuws 23-02-2016 10:53
In ons magazine komen steeds vaker bassen voorbij die voorzien zijn van een FCH-brug van Jeff Babicz. Met de komst van de Z kun je nu iedere Fender-achtige bas voorzien van een dergelijke brug.

De Cort Jeff Berlin en de Gibson Thunderbird 2015 zijn twee bassen die in ons magazine voorbijkwamen met een Babicz Full Contact Bridge, terwijl de LTD voor Pancho Tomaselli in de komende editie wordt getest. Jerry Jemmott is een fan, net als Dusty Hill van ZZ Top en Jools Holland's Dave Swift Hiermee kunnen we wel stellen dat de brug van Babicz in kort tijd een belangrijk plekje veroverd heeft in basland.

Volgens Jeff Babicz gaat er veel toon verloren als de brugzadels slechts met hun stelschroefjes de brugplaat raken. De zadels van de FCH-bruggen (Full Contact Hardware) hebben volledig contact met de plaat, waardoor er meer vibratie wordt doorgegeven met meer sustain en een beter geluid tot gevolg. Waarbij beter natuurlijk altijd een mening is.

 

De Cort en de LTD hebben een BadAss-achtig exemplaar, terwijl de Thunderbird er een heeft met de typische driepuntsbevestiging van Gibson. Voor alle mensen met een Fender-achtige bas is er nu de FCH Z. Deze heeft de snaarafstand van een Fenderbrug en het kan met de bestaande schroefgaten gebruikt worden.

www.fullcontacthardware.com