aanmelden
Ibanez Artcore Vintage
Verweerde hollowbodies met karakter
Merknieuws 09-02-2016 22:04
Verweerde gitaren en bassen zijn inmiddels gemeengoed geworden, of ze nu 'aged', 'worn' of 'relic' heten. Ibanez heeft niet alleen een reeks hypermoderne bassen, maar ze leveren al jaren de halfholle Artcore-serie. Deze zijn nu met een gebruikte look leverbaar.

In de Artcore Vintage-serie levert het Japanse merk twee modellen, waarvan er een ook als vijfsnarig model leverbaar is. De AFBV200A zou je Gretsch-achtig kunnen noemen, met een dikke holle body en een palissander brug. De AGBV2001 doet denken aan een halfholle Les Paul, met een tune-o-matic brug. Beide modellen hebben een fijn verweerde body, die bijna van oude whiskyvaten gemaakt lijkt te zijn. Om het verouderde uiterlijk te vervolmaken is ook de hardware geoxideerd. De zin of onzin van kunstmatig verouderde instrumenten zal altijd een onderwerp van discussie blijven, maar aan de foto's te zien heeft Ibanez het goed aangepakt.

Het mooiste nieuws is dat beide bassen slechts enkele tientjes duurder zijn dan hun glanzende en glimmende broers. Met een winkelprijs tussen de €600 en €700 zijn ze scherp geprijsd. Bij veel merken betaal je dat bedrag alleen al voor het verouderingsproces!

www.hoshinobenelux.eu