aanmelden
NAMM-verslag - Dag 3
Met een versterker van Darkglass, Warwick-elektronica en nieuwe Fenders
Merknieuws 22-01-2016 18:50
Op onze derde en laatste dag op de NAMM-beurs in Anaheim, Californië zagen we weer mooie spullen.

Aan het eind van NAMM-dag 4 vliegen we terug naar het koude Amsterdam. Er is veel meer nieuws, er zijn veel meer details en natuurlijk voegen we later nog een verslag van dag 4 toe en er komt een uitgebreid sfeerverslag in De Bassist.

Bij Tech21 zagen we de basversie van de Fly Rig. Dit zeer handzame pedaal combineert diverse fijne effecten en als zezo goed zijn als de losse pedalen van het merk, dan is dit geheid een winnaar. Het heeft onder meer een chorus, een octaver met fuzz, het befaamde Sansamp-circuit en een tuner. Is dit het pedaal dat alle andere pedalen overbodig maakt?

 

 

Zoals voorspeld toonde het Finse Darkglass haar eerste versterker. De Microtubes 700 heeft het befaamde drivecircuit van Darkglass aan boord en ziet er zeer smaakvol uit. Het is moeilijk om een versterker te beoordelen op een beurs, maar wat we hoorden klonk veelbelovend.In onze preview kwam het nieuws van Warwick al aardig aan bod. De Duitse modellen hebben vanaf nu een afdekplaatje voor de elektronica in matchend hout, de elektronica is herzien door Jonas Hellborg en bevat nu een extra toonregelknop voor als de bassen passief worden bespeeld en dde stroomvoorziening wordt gedaan door een lithium-batterij die 500 uur meegaat. Deze is via een normale mini-USB-kabel op te laden en in nood kan er altijdeen 9V-blokje worden aangesloten. Natuurlijk zagen we de nieuwe modellen voor Pantera's Rex Brown en Lee Sklar en de prachtige 2016 LTD.Ooit was Lakland het eerste merk dat op verzoek de Darkstar-elementen van Fred Hammon inbouwde. De Darkstar was een kopie van een bekend Guild-element. De Darkstars werden erg populair en Hammon ging ten onder aan de te grote vraag. Inmiddels bouwt Guild het element zelf na voor de M-85 en Starfire en elementbouwer Curtis Novak levert een vintage- en moderne versie. Lakland wil meer de boetiekkant op en de hier getoonde bas heeft een element van Curtis Novak.Het Zweedse EBS toonde een luxere, uitgebreidere variant van het populaire Billy Sheehan-pedaal. Deze is voorzien van een boost en vele nieuwe knoppen op en in het pedaal, waar we later bij je op terugkomen.Fender vervangt de American Deluxe Series voor de American Elite Series. Een echte grote verandering is er niet, hoewel de elementen inmiddels de vierde generatie van de Noiseless-exemplaren zijn. In de serie vind je de P, de J en de D(imension).Tussen het vele nieuws van ESP/LTD was dit exemplaar met waaierfrets de opvallendste.