aanmelden
NAMM-verslag - Dag 2
Met veel nieuws van Hartke, een relletje en twee mooie Höfners
Merknieuws 22-01-2016 18:36
Ook vandaag troffen we weer veel mooie producten op de zonnige beurs in SoCal, oftewel Zuid-Californië.

Bij Höfner troffen we twee mooie bassen aan. We zagen de jubileum-editie, in Revolver-stijl, voor het eerst in levende lijve en het is een plaatje! Het is geen goedkope bas en het zal vooral zijn weg vinden naar de muurhaken van vermogende Beatle-fans.

Een creatief persoon in Engeland bouwde zijn Club Bass, met normaal één cutaway, om naar een zogenaamde 'double cut'. 'Dat kunnen wij ook,' moest het Duitse merk gedacht hebben. De afgebeelde bas is een Club, waarbij de schouder wordt vervangen door een tweede cutaway en het geheel heeft wat weg van bepaalde types Gretsch en de Danelectro DC Bass. Er is nog geen naam en typenummer bekend, voorlopig worden er twaalf gebouwd voor de Amerikaanse markt, maar wellicht bouwt men ook een serie voor Europe.


Wat? De Danelectro DC Bass? De volger van onze facebookpagina zal hem al gezien hebben. Danelectro bracht een DC naar de NAMM met een lange mensuur, metalen brugzadels en elementen die dichter bij die van de originele exemplaren liggen. Het resultaat is een mooie, zeer lichte en praktische bas.De NAMM kende ook nog een klein relletje, die vooral van tevoren en op facebook werd uitgevochten. Bill Bartolini verkocht zijn elementfabriek en onder de nieuwe eigenaar komen er steeds meer nieuwe producten uit. De door ons bezochte elementwikkelaar Carey Nordstrand vindt de Bartolini B-Axis wel heel erg op een van zijn elementen lijken en hij kreeg veel steun en medestanders op facebook. Hoe het afloopt? Beide fabrikanten maken in ieder geval zeer fijne elementen.Na jaren van relatieve rust was er veel nieuws bij Hartke. De TX600 is een zeer lichte en compacte versterker van 600W, met de bekende buizenvoorversterker van Hartke. De gemiddelde Klasse-D-versterker heeft volgens Hartke meer mid dan laag en door vooruitgaande techniek moet deze amp daar geen last van hebben. De Bass Attack is altijd een populair pedaal geweest. Versie 2 is verbeterd qua sound en is true bypass. Naast dit pedaal toonde Hartke een looper, een chorus en een fuzz.De nieuwe Kickback-serie heeft het vertrouwde geluidskarakter met shape-knop, maar klinkt beter door de hybride speaker die uit papier en aluminium bestaat. De oudere versies hadden Hartke's aluminium speaker, die soms wat fel kan klinken.Bij Aguilar zagen we inderdaad de voorspelde 4x10”-kast en Paul 'Bass Matters' Sips was er zeer over te spreken.De afgelopen jaren toonde Silvertone een mooie compacte bas met een lipstick-element. Ooit was het merk een zusje van Danelectro en dat was aan de looks te zien. De body van de Silvertone is echter massief in plaats van halfhol. Dit keer werd er een gemoderniseerde versie van de bas getoond met een Music Man-type element.Orange toonde vorig jaar op de Messe een aantal leuke en betaalbare bassen. De prototypes zijn weer een stapje verder, er zijn meer kleuren en we hopen en denken dat ze nu snel leverbaar worden. 

 

En de hoofdfoto bij dit artikel? Morgen meer.