aanmelden
Genzler Amplification lanceert zijn eerste versterkertop
Genzler Magellan 800 Bass Amp
Merknieuws 03-01-2016 22:18
Na een handvol speakerkasten komt het Amerikaanse Genzler Amplification met de eerste versterkertop: De Magellan 800. Genzler is het nieuwe merk van Jeff Genzler; ooit de man achter Genz-Benz.

Enkele weken terug schreven we het volgende op deze website:

Genz-Benz is dood. Leve Genzler. Het legendarische Genz-Benz werd enkele jaren geleden door Fender overgenomen, waarna het merk helaas een stille dood stierf. Maar Jeff Genzler, oprichter en naamgever van het bedrijf, heeft weer een nieuw versterkermerk opgericht met de naam Genzler Amplification. 

Na enkele speakerkasten komt het nieuwe merk nu met de Magellan 800, een compacte bastop met een aluminium behuizing, die 800W levert. De versterker heeft twee kanalen, die beide hun eigen volumeregeling hebben. Het ene kanaal is clean, terwijl het drive-kanaal een wat ruiger geluid voortbrengt. Verder zien we onder meer een 3-band equalizer, een uitgang voor koptelefoon en een DI-uitgang (XLR), die pre en post eq te schakelen is. Een optionele voetschakelaar laat je tussen beide kanalen schakelen.

Met een gewicht van nog geen drie kilo is de versterker licht te noemen. De afmetingen zijn ongeveer 28 x 27 x 8 cm. Dat past wel in het voorvak van je gigbag.

Een Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten is de Magellan per medio januari leverbaar voor $759. 

www.genzleramplification.com