aanmelden
Höfner 500/8 Verythin
Een modernere versie van een klassieker
Merknieuws 21-12-2015 12:49
Met de 500/7 Verythin Bass heeft Höfner al een fijne en veelzijdige bas in het assortiment. Daar komt nu een grote broer bij in de vorm van de 500/8 met een langer mensuur, andere elementen en brug.

Höfner staat vooral bekend om haar vioolbas en, in iets mindere mate, de Club. Beide bassen hebben een zeer herkenbare en eigen sound, maar ze passen niet in iedere muziekstijl. Enkele jaren terug herintroduceerde het merk daarom de Verithin, maar nu met een 'y' als Verythin geschreven. De bas heeft inderdaad een erg dunne en halfholle body. De middenbalk en lager ingezette hals geven het instrument al een wat modernere sound dan de vioolbas, maar mede door de palissander brug bleef de bas een wat korter en droger geluid houden.

Höfner komt nu met de 500/8. Een cherry sunburst Verythin met een mensuur van 34", tegen 30" voor de rest van de Höfner-bassen, en een klassieke brug van metaal, die een wat moderner geluid zal geven. Net als concurrent Hagstrom is het brugelement meer naar het midden van de body geplaatst. We denken dat het halselement lekker warm en '60s zal zijn, terwijl het middenelement de rockers zal aanspreken. Beide zijn humbuckers.

De bas wordt in april leverbaar. Een prijs is nog niet bekend.

www.hofner.com