aanmelden
Ibanez BTB33 Volo
In EADGC gestemd, voor mooi akkoordenspel
Merknieuws 17-12-2015 14:19
Ibanez introduceert een bijzondere bas in de Bass Workshop Series. De BTB33 Volo is een vijfsnarige bas met een mensuur van 33” en een andere stemming dan je zou verwachten.

De Ibanez BTB33 Volo is een unieke en frisse kijk op de basgitaar. De vijfsnarige bas heeft een iets kortere mensuur, oftewel snaarlengte, dan normaal. Deze meet 33”. Veel merken kiezen juist voor een langere mensuur voor vijfsnarige bassen om de lage-B strakker te laten klinken. Maar zoals gezegd is de BTB33 een aparte bas. Het instrument is standaard gestemd van E tot C. Net als een standaard viersnarige bas dus, maar met toevoeging van een hoge C. Volgens het Japanse merk is de bas hiermee uitermate geschikt om snel te spelen, om makkelijk akkoorden te pakken en om te soleren op bariton-terrein. Met een breedte van 45mm bij de topkam lijkt de bas ons zeer comfortabel.

Een zogenaamde 'bass ramp', een verhoging tussen de elementen om sneller te kunnen spelen, is iets dat in de boetiekwereld veel voorkomt en het maakt de Ibanez anders dan anders. Voor deze boetiekbas vraagt Ibanez zeker geen boetiekprijs: €999. Dat is een koopje als je naar de specificaties kijkt:

De BTB33 heeft een doorlopende hals van esdoorn en bubinga, bodywings van mahonie en een essen top. Het instrument is afgewerkt met uitsluitend toponderdelen, zoals een Mono-rail-brug, passieve Bartolini-humbuckers en eigen actieve 3-band-elektronica, met een driewegschakelaar om het midgebied te kiezen. De topkam is een Black Tusq van Graph Tech en de jack-uitgang is van Neutrik en zet je kabel stevig vast.

https://www.ibanez.com/eu