aanmelden
Release van de Week: Toto - 40 Tours Around the Sun
Vandaag verschenen - 22 maart 2019
Muzieknieuws 22-03-2019 06:03
Toto komt vandaag met het live-album ’40 Tours Around the Sun’. Het album is op 17 maart 2018 opgenomen in de Ziggo Dome. Naast een enorme reeks bekende nummers speelde de band ook nummers die ze normaal gesproken niet live uitvoeren en twee recent opgenomen tracks van het album ’40 Trips Around the Sun’. Dat album kwam uit ter ere van hun 40-jarige bestaan.

Het album kan je op allerlei manieren aanschaffen: dvd, bluray, dvd & 2cd's, bluray & 2cd’s, 3lp vinyl en 2cd’s en is natuurlijk ook digitaal beschikbaar, zie het slot van dit artikel! 

Naast het gehele live-optreden bevat de dvd ook een interview met de vaste bandleden Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro en Joseph Williams. Bekijk hieronder de trailer van het album:

Bij het live-optreden van vorig jaar waren 18.000 fans aanwezig in een uitverkocht Ziggo Dome. De band bestaat al 40 jaar en juist nu komen nummers als ‘Africa’, ‘Hold the Line’ en ‘Rosanna’ weer helemaal terug.  Hieronder zie je ‘Rosanna’, live vanuit de Ziggo Dome in 2018:

 

Shem von Schroeck 
Bassist in de Toto-formatie op deze plaat is Shem von Schroeck. Hij maakt deel uit van de bezetting sinds 2017. Shem heeft een indrukwekkend muziekverleden. Hij begon met spelen op zijn derde. Als een echte veteraan in zowel studiowerk als live-optredens heeft hij opgetreden met artiesten als Kenny Loggins, Michael McDonald, David Foster, Christopher Cross, Richard Marx en Don Felder (The Eagles).

Shem is vastberaden om lid te blijven van de band: ‘I told them whatever they do, I would love to be the last bass player they have. I love the gig; I love the guys. I’m a fan just like you are, too. I want to be there as long as they need me.’

Shem speelt niet alleen bas, maar is ook een zanger en multi-instrumentalist. Verder houdt hij zich bezig met het produceren van filmmuziek, het zingen van opera en brengt hij soloalbums uit.

Beluister hieronder het gehele album: