aanmelden
Release van de Week: Dawn Brothers - Next Of Kin
Verschijnt vandaag - 13 april 2019
Muzieknieuws 12-04-2019 21:04
Dawn Brothers komt vandaag uit met hun nieuwe album Next of Kin. De band bestaat uit Bas van Holt, Rafael Schwiddessen, Rowan de Vos en bassist Levi Vis. Op dit album worden ze bijgestaan door muzikale bloedverwanten Tim Knol, DeWolff, Coal Harbour, Merel Sophie, David Gram, Stefan Wolfs en Sam Jones.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie van De Bassist pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Let op! Deze plaat wordt zaterdag 13 april gereleased! Dit wegens de Record Store Day. 

Op de nieuwe plaat laten de Dawn Brothers horen dat roots en Americana ook in 2019 nog spannend kunnen zijn. Hoewel de muziek uit een tijdmachine lijkt te komen, zegt de band zelf dat ze vooral op de toekomst gefocust zijn. Ze beschrijven zichzelf als ‘a vintage van with the engine of a sports car’.

Als voorproefje op het album releasde Dawn Brothers in januari de single ‘She Turns My Radio On', een original van Jim Ford. Deze track hebben ze samen gemaakt met Merel Sophie en Coal Harbour. Het is een opgewekt Americana nummer dat een Joe Walsh en Stephen Stills-achtig geluid opwekt.

Beluister hieronder het nummer waarmee ze het album aankondigden:

Daarna releasden ze al snel meer tracks, waaronder ‘All In Time’ in samenwerking met Tim Knol. Dit nummer is een ingetogen ballad met pedal steel en meerstemmige zang. Daarnaast releasden ze ook ‘Let’s Be There Together’, ook deze in samenwerking met Coal Harbour en Merel Sophie.

Dawn Brothers speelt samen met DeWolff het nummer ‘Kill me Tomorrow’. Hierover hebben ze een korte documentaire gemaakt.

Levi Vis spraken we voor onze rubriek Opgebast in De Bassist #41, juli - september 2017. Lees verder

De band zal op 13 april ter viering van het nieuwe album optreden in Concerto te Amsterdam in het kader van de Record Store Day, en later die dag ook in het Zonnehuis te Amsterdam. Het album is nog niet beschikbaar op Spotify. 

Zie hieronder alle tourdata:
13/04 – Concerto, Amsterdam (Record Store Day)
13/04 – Zonnehuis, Amsterdam
04/05 – Here Comes The Summer Festival, Vlieland
16/05 – Patronaat, Haarlem
23/05 – Bird, Rotterdam
24/05 – Metropool, Hengelo
31/05 – Muziekpodium DJS, Dordrecht
24/08 – Once In A Blue Moon Festival, Amsterdam

Beluister hieronder het gehele album: